Varsinais-Suomen lääkäripalvelu: Varhaisten vuorovaikutussuhteiden hoito raskaus- ja vauva-aikana

  • ke 24.1.2024 klo 1016
  • Online - Zoom videoyhteys

Koulutuspäivät: 24.-25.1. 2024 ja 20.-21.3. 2024, klo 10-16 (sis. 1h-lounas- ja biotauot).

Järjestäjä: Varsinais-Suomen Lääkäripalvelu Oy. Koulutus järjestetään zoom-videoyhteydessä.

Kohderyhmä: Raskaana olevia ja vauva/pikkulapsiperheitä työssään kohtaavat ammattilaiset: neuvolan terveydenhoitajat ja perhetyöntekijät, lapsiperheiden/lastensuojelun kotipalvelu- ja perhetyöntekijät, sosiaaliohjaajat ja sosiaalityöntekijät, perusterveydenhuollon lääkärit, naistentautien erikoislääkärit ja kätilöt; neuvolapsykologit ja psykiatriset sairaanhoitajat; perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja aikuispsykiatrian työntekijät; kiikku-vauvaperhetyöntekijät; kolmannen sektorin vaativan vauvaperhetyön työntekijät; psykoterapeutit.

Kouluttajat: Varhaisen vuorovaikutuksen kouluttajapsykoterapeutit (VET), lastenpsykiatrian erikoislääkäri Elina Savonlahti ja psykoterapian erikoispsykologi Mirja Sarkkinen. Kouluttajilla on yli 25 vuoden hoidollisen ja psykoterapeuttisen vauva- ja pikkulapsityön kokemus. He ovat vastuukouluttajia ja koulutustyönohjaajia Helsingin yliopiston varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeuttikoulutuksissa. Kouluttajat ovat kehittäneet raskaus- ja vauva-ajan vuorovaikutushoidon ja -psykoterapian malleja ja käytäntöjä ja julkaisseet aiheesta: Sarkkinen, M. & Savonlahti, E. (2014). Raskausajan vuorovaikutuspsykoterapia. Psykoterapia 33(2), s. 93-110.

Ohjelma: Koulutuksessa perehdytään raskauden, synnytyksen ja vauva-ajan psykologiaan ja varhaisen äitiyden, isyyden ja triadisuuden kliinisten merkitysten ymmärtämiseen ja hyödyntämiseen varhaisen vuorovaikutuksen hoidossa. Koulutuspäivien teoriaa elävöittävät tapausesimerkit raskaus- ja vauva-ajan hoidollisesta ja psykoterapeuttisesta työskentelystä, liittyen erityisesti vanhemman oman varhaisen hoiva- tai traumahistorian aktivoitumiseen ja prosessointiin vauvaa odottaessa tai vauvan synnyttyä. Viimeisessä koulutuspäivässä on mahdollisuus tapauskonsultaatioon.

Hinta: 1000€ + 240€ (alv 24%) = 1240€ Laskun eräpäivä on 15.1. 2024.

Luentomateriaalit lähetetään sähköpostitse koulutuksen jälkeen.

Sitova ilmoittautuminen 15.12. 2023 mennessä sähköpostilla (liitä ilmoittautumiseen laskutustietosi): elina.savonlahti@netti.fi tai mirja.sarkkinen@outlook.com