Perinataalimielenterveys

Perinataalimielenterveydellä tarkoitetaan raskaus- ja vauva-ajan mielenterveyttä ja sen häiriöitä, sekä esimerkiksi lapsettomuudesta, sekä sikiön ja vastasyntyneen vakavasta sairaudesta tai menettämisestä vanhemmille koituvia psyykkisiä häiriöitä, kuten myös varhaisen vuorovaikutuksen häiriöitä.

Alan ammattilaisia ovat useiden alojen lääkärit, kuten yleislääkärit, psykiatrit, lastenpsykiatrit, gynekologit, perinnöllisyyslääkärit ja pediatrit, sekä sairaan- ja terveydenhoitajat, psykologit, psykoterapeutit, kätilöt, fysioterapeutit, sosiaalityöntekijät, kokemusasiantuntijat, vertaistukijat sekä järjestötyöntekijät.

Suomen Perinataalimielenterveys ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton valtakunnallinen yhdistys, jonka yhteiskunnallisena tavoitteena perheen mielenterveyden edistäminen raskausaikana ja synnytyksen jälkeen, sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen, tiedon välittäminen ja ymmärryksen lisääminen perinataalipsykiatriasta sekä perinataalipsykiatrisen moniammatillisen yhteistyön ja hoitopolkujen kehittäminen. Yhdistys toimii asiantuntijafoorumina ja kouluttajana sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattilaisille tutkimus-, asiantuntija- ja kokemusasiantuntijatietoon perustuen.

Hyvä perinataaliajan mielenterveyden hoito voi johtaa niin vanhemman, syntyvän lapsen, kuin koko perheenkin parempaan hyvinvointiin. Liity mukaan!


Uutiset

Eduskunnan turvallisen odotus- ja vauva-ajan edistämisryhmän kannanotot blogissa (20.01.2022)
Eduskunnan turvallisen odotus- ja vauva-ajan edistämisryhmän kannanotot blogissa Suomen Perinataalmielenterveys ry kuuluu Eduskunnan turvallisen odotus- ja vauva-ajan..

Suomen Perinataalimielenterveys ry:n kannanotto: Raskaus- ja vauva-ajan mielenterveyden hoitoa tehostettava (10.01.2022)
Yhdistyksemme hallituksen laatima kannanotto perinataaliajan mielenterveyspalveluiden kehittämisen ja resursoinnin tarpeesta julkaistiin Turun Sanomien lukijoilta-osiossa..

Hyvää Joulua! (23.12.2021)

Ahdistuneisuuden kirjo raskaus- ja vauva-ajalla - ilmoittautuminen ja päivitetty ohjelma (08.10.2021)
Tervetuloa Suomen Perinataalimielenterveys ry:n järjestämään Ahdistuneisuuden kirjo raskaus- ja vauva-ajalla -webinaariin 30.11.2021 klo 8.30-16.30. Koulutuspäivä..

Ahdistuneisuuden kirjo raskaus- ja vauva-ajalla - webinaarin ilmoittautuminen on avattu (11.09.2021)
Ahdistuneisuuden kirjo raskaus- ja vauva-ajalla - webinaari  Tervetuloa Suomen Perinataalimielenterveys ry:n järjestämään Ahdistuneisuuden kirjo raskaus- ja vauva-ajalla..

Väitös 10.9.2021, Heidi Jussila: Prenatal psychological distress and parenting in the context of tobacco and substance use disorders: How to break the chain of adversity (18.08.2021)
Suomen Perinataalimielenterveys ry:n hallituksen jäsen LL Heidi Jussila esittää väitöskirjansa ”Prenatal psychological distress and parenting in the context..

Uutta koulutusmateriaalia (23.06.2021)
Kiitos kaikille The First Finnish Perinatal Mental Health -konferenssiin osallistuneille! Konferenssi vaikutti herättävän innostusta, yhteishenkeä ja kehittämisintoa..

Suomi tulee jälkijunassa raskaus- ja vauva-ajan mielenterveysongelmien hoidossa (17.06.2021)
Mielenterveyshäiriöitä esiintyy noin viidenneksellä raskaana olevista tai vastasynnyttäneistä äideistä. Hoitamattomina mielenterveyshäiriöt pitkittyvät, vaikuttavat..

Yhdistyksen asiakirjoja lisätty jäsenalueelle (13.05.2021)
Hei, vuosikokouksessa esitellyt toimintakertomus ja toimintasuunnitelma on lisätty nettisivujemme jäsenalueelle. Sieltä löytyy myös vuosikokouksen kokouspöytäkirja..

Koulutuskalenteri julkaistu (06.05.2021)
Sivuille on avattu koulutuskalenteri-välilehti Uutiset-otsikon alle. Ilmoittakaa tulevista koulutuksistanne info@perinataalimielenterveys.fi ja lisäämme tiedon..

13.04.2021  The First Finnish Perinatal Mental Health Conference 21.-22.6.2021 - Abstraktien jättöaikaa jatkettu
28.02.2021  Uusi blogiteksti Sirpa Ernvallilta
05.02.2021  Yhdistyksen vuosikokous